Overzicht mei en doelen juni

En weer is er een maand voorbij! Wat gaat het ongelooflijk snel…

Ik heb deze maand in totaal 10 keer gelopen, en heb een totaal van 62,7 km afgelegd. Niet de beoogde 70, maar ik ben niet ontevreden aangezien ik tussen 6 en 17 mei niet gelopen had. In die periode was òf het weer te slecht (lees: onweer, windstoten), òf ik had het te druk met m’n werk.
overzicht mei 2014

De gemiddelde afstand per training komt uit op 6,27 km. Dat is erg gaaf voor mij om te zien: een half jaar geleden heb ik voor het eerst 5km aaneengesloten kunnen lopen! De gemiddelde afstand per training varieerde toen rond de 4 km.

Voor juni heb ik mezelf tot doel gesteld om mijn snelheid proberen te verbeteren voor de 10 km wedstrijd die ik 5 juli ga lopen. Dus intervaltrainingen!

Daarnaast wil ik mijn trainingsafstand vergroten, door 1x per week een lange duurloop te doen. Deze wil ik langzaam uitbouwen tot ca 13-14km eind deze maand. Eind oktober doe ik mee met de “Diepe Hel Holterbergloop”, een wedstrijd over 10 EM op zeer heuvelachtig terrein. Dan wil ik die afstand natuurlijk wel goed “onder de knie” hebben!

Globaal gezien zal mijn wekelijkse schema er als volgt uit zien:

1 lange duurloop
1 korte (duur)loop
1 intervaltraining
evt 1 extra training

Dit betekent dat ik deze maand minimaal 12 keer wil lopen, en dit keer wel boven de 70 km uit wil komen aan het eind van de maand!

Maar eerst: Deze dagen nog even korte afstanden in voorbereiding voor donderdag 5 juni, wanneer ik de dubbele mijl ga lopen bij de Thales FBK Games!

Hebben jullie jezelf doelen gesteld voor deze maand?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.