Dag december

Oh december, wat ga je weer snel! De maand hangt van feestelijkheden aan elkaar, die elkaar in rap tempo opvolgen. Wel heerlijk om nu, na de kerstdagen, nog even terug te kijken wat ik deze maand eigenlijk allemaal gedaan en beleefd heb.

Eerste week, 1-8 december

We begonnen de week met het vieren van Sinterklaas met de familie. Altijd weer heel gezellig, met de meest hilarische gedichtjes, leuke cadeautjes en vooral heel veel gezelligheid. De volgende ochtend mocht ik al weer vroeg uit de veren voor de cross-clinic die onze trainer verzorgde. Elk jaar weer bijzonder leerzaam! Ik maakte deze week weer eens één van mijn favoriete (kip)recepten en zette dat recept ook online. Oh ik krijg er nu dus al weer zin in! Die week sloten we af met al weer feest: Onze oudste zoon was jarig en vierde zowel zaterdagavond (met vrienden) als zondag (met familie) zijn verjaardag.
De vlog van deze week kun je hier terugkijken.

Tweede week, 9-15 december

Een relatief rustige week, tussen de feesten door… Ik had weer tijd om heerlijk te lezen, wat ik dan ook gezellig samen met m’n hond op de bank met enige regelmaat “even tussendoor” kon doen gelukkig. Ik zette mijn verlanglijstje online, met allerlei cadeautjes die ik zelf wel graag zou ontvangen op mijn verjaardag. Ook zijn dat wellicht leuke cadeautjes om onder de kerstboom te vragen… En omdat mijn verjaardag er aan zat te komen, besloot ik ook (in samenspraak met uitgeverij Rainbow) om een van mijn favoriete (hardloop)boeken weg te geven, onder het motto “wie (bijna) jarig is, trakteert”.
Deze week besloot ik ook om weer eens yoga te gaan doen. Dit was niet direct een succes, ik merk echt wel dat ik toch wat stijf ben… Werk aan de winkel dus!
Hier kun je de vlog terugzien van deze week.

Derde week, 16-22 december

Zondag 16 december was ik al heel vroeg wakker om te gaan hardlopen. Het had ‘s nachts (heel lichtjes) gesneeuwd en als sneeuwliefhebber moest ik daar natuurlijk van genieten.

Ik las het boek “je moet (bijna) niks” uit en schreef er dit artikel over. Woensdag was ik dan echt jarig! Vanwege enorme drukte van familie en vrienden (werk, kerstborrels etc…) besloot ik dit jaar mijn verjaardag niet uitgebreid te vieren, maar het eens op een andere manier in te vullen. Hoe ontzettend lief en gezellig, dat Patricia die dag hier kwam om eindelijk kennis te maken met mijn favoriete hardloopplekjes, gezellig mijn verjaardag mee te vieren en heerlijk “live” weer bij te kletsen. Door mijn gezin ben ik enorm verwend met twee tickets voor de musical Soldaat van Oranje, inclusief overnachting. Die donderdag zijn Harry en ik met z’n tweetjes naar de musical geweest en mochten we genieten van de gastvrijheid van Hotel van Oranje in Noordwijk. Hoewel we amper 24 uur weg waren, voelde het als een minivakantie. En oh wat ben ik blij dat ik, na 8 jaar, nu eindelijk voor het eerst naar deze musical ben geweest. Ik heb hier geprobeerd te omschrijven wat ik van deze “minivakantie” vond.
De vlog van deze week vind je hier.

Week 4, 23-29 december

De week van vakantie, Kerst, familie…
Maar eerst trapte ik deze week weer af met een duurloop over de heuvelrug. Die hoogtemeters zullen mij zeker van pas komen het komend voorjaar, en ik merk al zeker dat ik er minder moeite mee heb doordat ik nu ongeveer 2 maanden krachttraining doe naast het hardlopen.
Eerste kerstdag zaten we gezellig met de hele familie aan één grote, lange eettafel te genieten van een zelfgemaakt kerstdiner, onder het genot van goede gesprekken en de Top 2000! Tweede kerstdag gingen we traditiegetrouw gourmetten. Heerlijk!
Er volgen natuurlijk nog een paar dagen deze week, de vlog zal dan ook maandag (ja, oudjaarsdag dus) online komen. Er staat voor vrijdag nog een gezamenlijke duurloop met onze trainer op de planning, dit weekend zal in het teken staan van het bakken van nieuwjaarsrolletjes.

Heb jij ook genoten van december, maar ben je stiekem ook zo blij dat het nu langzaam maar zeker weer langer licht zal worden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.