Klaar voor de wedstrijd???

Nou eh… Nog niet echt, ik had gehoopt weer mijn “oude” tempo terug te hebben wat ik eind december/begin januari liep. Helaas! Ik ben nog niet terug waar ik toen was.

Zondag had ik een mooie training, ik moest bijna drie kwartier hardlopen in een constant tempo. Ik had mezelf voorgenomen om niet op mijn horloge te kijken tussendoor, en dat is gelukt. Ik ben gewoon lekker gaan lopen en heb een andere route genomen dan die ik meestal loop. Zo wist ik ook niet hoeveel kilometers ik liep.

Ik richtte mij volledig op mijn ademhaling. Zolang ik die onder controle kon houden (en daarmee ook mijn hartslag) ging het goed en kon ik een “tandje bijschakelen”.

Dat bleek ook bij thuiskomst toen ik mijn horloge syncte met mijn Nike+: ik had een “negative split” gelopen!

Mijn gemiddelde pace lag nu op 6:53. Dit komt voornamelijk omdat mijn eerste kilometer de langzaamste was, ik had m’n horloge al aangezet terwijl ik nog lekker rustig aan het wandelen was.

20140323 run2

Ter vergelijking: mijn gemiddelde pace tijdens mijn (tot nu toe) snelste 5k was 6:37. Deze 5k liep ik op 20 december.

Mijn tijden even naast elkaar van mijn snelste 5k en de training van zondag:

splits snelste en laatste

Ik heb voor de grap even gerekend hoe “snel” ik liep van km 2 t/m 6 (dus eerste km buiten beschouwing gelaten), en dan zie ik dat ik 5k in 33:56 heb afgelegd. Dat is nog 51 seconden langzamer dan mijn snelste, maar dan kom ik op een gemiddelde pace van 6:47. Ik hoop hier zaterdag ook “minstens” op uit te komen, die route is namelijk grotendeels onverhard en er zit wat hoogteverschil in.

Straks ga ik nog even een rustig rondje lopen, morgen en vrijdag houd ik rust… want:

Over 3 dagen is mijn eerste wedstrijd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.