Update plank- en squat challenge

Update #1 plank- en squat challenge

Zoals ik vorige week schreef, kunnen mijn spieren in mijn benen en mijn core wel wat versterking gebruiken en ben ik twee challenges tegelijkertijd aangegaan. Naar mijn idee vullen de squatchallenge en de plankchallenge elkaar goed aan.

In principe ga ik eerst lopen om vervolgens bij thuiskomst de oefeningen te doen. Op de dagen dat ik niet loop, ga ik ca 10-15 minuten op de crosstrainer aan de slag, lekker even opwarmen, om dan te gaan squatten en planken.

Ik heb de schema’s uitgeprint, en dat papier ligt keurig op mij te wachten op mijn fitnessmatje. Het voelt wel lekker om iedere dag weer te kunnen afstrepen wat ik gedaan heb!

oefenmat

Ik heb nu mijn eerste week achter de rug.

* Zie ik verschil? Daar kan ik heel kort in zijn: nee. Maar hey, ik ben dan ook nog maar een week bezig.

* Voel ik verschil? Ehm… die is iets lastiger… Ik kan niet zeggen dat ik naderhand echt spierpijn heb, maar ik voel mijn spieren wel, vooral in mijn bovenbenen. O ja, en ook mijn buikspieren voel ik wel. Maar vervelend voelt dat niet. Nu nog niet in elk geval, wie weet wat ik er volgende week van vind! hihi…

Beide challenges hebben zo nu en dan een rustdag, en deze is niet op dezelfde dag. Zo hoefde ik op dag 3 niet te squatten en op dag 7 niet te planken. Voelde enerzijds als een cadeautje, maar aan de andere kant toch wel alsof ik iets vergat!

Ik kwam nog een mooi plaatje tegen, waarop duidelijk te zien is welke spiergroepen er eigenlijk allemaal getraind worden door het planken. Mooi om te zien om welke spiergroepen het allemaal gaat!

plank spieren

Intussen is het aftellen voor mijn eerste (5km) wedstrijd al begonnen, over 9 dagen sta ik aan de start van de Landalloop! Ik ben héél benieuwd hoe het zal gaan, de komende dagen blijf ik in elk geval lekker mijn rondjes lopen en oefeningen doen.

Lopen jullie binnenkort nog wedstrijden, en doen jullie ook core-oefeningen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.