#NicRunsRoffa, nog 6 weken

Weer een week voorbij, en wat voor een zeg… Een glimp van de lente, storm, grauw en grijs… Van alles passeerde de revue deze week. En ik ben weer een weekje dichterbij de marathon! Maar dat ging deze week echt niet zonder slag of stoot…

Omdat ik dinsdag nog flink “zware” benen had, besloot ik naar de sportschool te gaan. Daar heb ik een half uur gefietst, om vervolgens de apparaten onveilig te maken. Ter afsluiting nog roeien en op de crosstrainer en toen was ik al weer bijna 2 uur verder! Time flies when…

Jep, woensdag spierpijn! In m’n bovenlichaam wel te verstaan. Maar da’s niet erg, mijn core kan ook wel wat meer training gebruiken.

Donderdag is altijd mijn baantraining-dag. Lekker knallen op de baan tijdens intervallen, voorafgegaan door een flinke warming up en de nodige loopscholing.
Maar helaas, de storm en ik waren geen vriendjes… Ik had knallende koppijn, waartegen de paracetamol van ‘s middags met een half uur liggen niet hielp. In plaats van lekker op de baan knallen, lag ik als een dood vogeltje op de bank. Ben ik echt zo ongeveer  de enige die zo’n onwijze hoofdpijn (migraine-achtig) krijgt als het zo stormt?

Vrijdag was er nog wat sluimerende hoofdpijn aanwezig, maar niets onhandelbaars. Dus weer naar de sportschool om een yoga-les te doen. Hark-alert! Maar ik ga dit zeker weer vaker doen.
Ik probeerde de warrior pose, maar die is nog niet zoals die hoort te zijn… Maar strijdvaardig ben ik wel!

Zaterdag was het tijd voor de lange duurloop, de eerste dertiger op weg naar Rotterdam! We konden weer gezellig met z’n drieën lopen en hadden een route uitgestippeld vooraf. Er stond best wel wat wind, maar die hadden na we natuurlijk niet alleen tegen, maar zo nu en dan ook mee gelukkig. Vanaf ongeveer 15km begon ik allerlei vage kleine pijntjes te voelen in mijn benen, het vaakst rond mijn linkerknie. Even wat knieheffen, wandelen en vervolgens versnellen hielp, ik liep het er wel telkens weer uit! Maar ik baalde er wel van… ‘s middags heb ik heerlijk even een uur liggen tukken op de bank, om vervolgens stijf als een plank weer op te staan (oeps). Gelukkig hebben we de hond nog, die moet toch uitgelaten worden, dan kan ik dat maar het beste doen!

Vandaag, zondag, sloot ik de week af met een heel leuke”Facebook-trail” op de Utrechtse Heuvelrug rond Amerongen, met een heel gezellig clubje dames en heren van de FB-groep “JKR Hardlopersgroep”, die is ontstaan vanuit de JKR Santastreak. Zo leuk om dan de personen achter de foto’s en de verhalen op FB te leren kennen! Uiteraard hebben we een tussenstop gemaakt bij de Eenzame Eik, om als afsluiting samen te genieten van een lekkere lunch bij restaurant Het Berghuis. En al die pijntjes van de zaterdag? Niet één keer gevoeld, ik heb heerlijk gelopen! Dit was wel even een fijne afsluiter van de week. Een uitgebreider verslag met meer (ook bewegende) beelden komt later deze week online.

Ook volgende week staat er weer 30km op het programma, maar dan in de vorm van de 8 Kastelenloop in Vorden. Wie ga ik daar nog meer zien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.