#NicRunsRoffa, nog 5 weken

Na de 30km en de gezellige trail van afgelopen weekend was ik even huiverig voor mijn benen. Ze hadden immers gemopperd tijdens die lange duurloop?

Gelukkig gebeurde er niets om bang voor te zijn, nergens last van!

Maandag deed ik een half uur yoga, via het YouTube kanaal “yoga with adriene”. Dat voelt echt lekker ontspannend! Dinsdag voelde ik zelfs lichte spierpijn in m’n buik, die yoga doet voor mij dus echt iets meer dan ontspannen alleen 😉

Woensdag had ik weer een rondje lopen gepland, met de bedoeling dit op een vast tempo van ca 7:10 te lopen. Al in de eerste km bleef ik maar remmen om daar in de buurt te komen, zodat ik maar besloot juist het tegenovergestelde te gaan doen: elke km sneller dan de vorige. En dat is gelukt, km 1 liep ik in 6:59 en km 5 in 6:28. Heerlijk! Het voelde zelfs lente-achtig met het zonnetje er bij.

Donderdag mocht ik weer intervallen op de baan! Overdag was het nogal onstuimig qua weer met veel wind en regen, maar toen we om half acht ‘s avonds gingen trainen was het heerlijk rustig weer!

Ik mocht dit keer 10×400 doen, in 2:17 met 1 minuut rust na elke herhaling. Eh… laat ik het zo zeggen… 2 van de 10 herhalingen zaten goed 😂

Maar het voelde weer lekker om even kort te kunnen “knallen”.

Vrijdag deed ik weer een half uur yoga mbv een YouTube-filmpje. Dit bevalt me wel, ik ga komende week proberen nog een keertje extra yoga in te plannen!

Zaterdag staat er voor de verandering niets op het programma, wat wel logisch is met het oog op de wedstrijd van zondag: de 30km van de Achtkastelenloop in Vorden! Hoe die verloopt kun je wellicht zondag tegen de avond op  Instagram of Strava al zien, en later in de week kun je er hier op mijn blog over lezen.

 

Hebben jullie wel eens last van “onverklaarbare pijntjes”  die net zo snel weer weggaan als dat ze zijn gekomen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.