Recept: reepjes salade

Op deze eerste officiële dag van de zomer deel ik een zomers receptje. Oké, het weer speelt nu even niet echt mee, maar komende week wordt het weer heerlijk zomerweer! En als het lekker warm is houd ik er van, om lekker gemakkelijk te eten. En gemakkelijk betekent voor mij: stukje stokbrood, kopje soep en salade. Of barbecue aan, lekker stukje vlees er op… En dan salade er bij! Deze reepjes salade is een lekkere frisse salade en is hier prima mee te combineren. Je mag je even uitleven op het snijwerk, maar in feite is de salade binnen een kwartiertje klaar! 

Ingrediënten

Basis:

  • dikke plakken (schouder)ham, ca 150 gram
  • dikke plakken (jongbelegen) kaas, ca 150 gram
  • 1/2 komkommer, ca 150 gram

Dressing/marinade:

  • 1 thl (grove) mosterd
  • 1 el (frambozen)azijn
  • 3 el (walnoot)olie
  • handjevol verse bieslook
  • peper en zout naar smaak

De mosterd, azijn en olie kunnen eventueel vervangen worden door vergelijkbare varianten. De smaken die ik hier vermeld, geven wel het extra tintje aan deze salade.

Reepjessalade ingrediënten

Bereiding:

Snijd de ham, kaas en komkommer in dunne, maar (ongeveer) gelijke reepjes. Om te voorkomen dat het wel heel vochtig wordt, kun je het beste de zaadlijsten uit de komkommer verwijderen. Doe de reepjes in een schaal.

Maak in een apart schaaltje de dressing/marinade. Meng hiervoor alle ingrediënten en roer dit goed door. Voeg op het laatst de fijngesneden bieslook toe, roer nog even door en meng de dressing door de reepjes salade.

Gezellig tafelen reepjessalade

Eventueel kun je de salade garneren met plakken (galia)meloen en wat aardbei voor de kleur.
Lekker om te eten bij een barbecue of als salade bij bouillon, stokbrood… Het is een heerlijk zomerse salade, die lekker fris is van smaak.

Om de smaken goed op elkaar te laten inwerken, kun je deze salade een paar uur van tevoren maken. Wel is het zo, dat als je deze salade een dag bewaart, de komkommer toch iets vocht zal verliezen en de kaas wat kleur zal kwijtraken. Dit doet niets af aan de smaak hoor, die is ook de volgende dag nog prima!

Eet smakelijk!

Follow on Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.